2020-11-16 22 浏览
今日同男朋友去emax睇戏,睇完戏系附近揾嘢食,拣咗呢间叫chill inn嘅泰式fusion餐厅嚟开餐 😋餐厅地方好阔落,坐得好舒服,因为疫情关系,枱同枱之间都有白色卡板隔住,做足防疫措施:我哋拣咗以下几样嘢食:北海道刺身带子红石榴藜麦沙律($108):佢个source好有灯味,酸酸甜甜好refresh,我自己好钟意:秘制烧春鸡配意大利饭饼、刁草烧汁($168):只烧春鸡真系有成只咁大只,份量十足!意大利饭饼就系用risotto煎成,煎咗嘅边好脆口,第一次食,好新奇:烧鸡柳菠菜白酒汁扁意粉($98):而家餐厅仲有hoegaarden嘅all day happy hour,同朋友嚟饮吓嘢倾吓计都真系几chill!

我哋拣咗以下几样嘢食:

烧鸡柳菠菜白酒汁扁意粉($98):