2021-11-11 13 浏览
好日都唔过海,今日同朋友经过上环呢一间Cafe,忍唔住要入去帮衬!平时冇饮开咖啡嘅习惯,但呢度个店主推介佢哋嘅咖啡系有本地人炒制,所以决定试吓!两个人叫咗一个肉丸意粉,一个egg Benedict, 一个绿茶latte,一个latte。由于过咗午饭时间先去餐厅,所以餐厅唔算多人,个肉丸意粉食得出啲牛肉丸系自家制,肉味好香,而番茄酱亦都10分香浓,建议个意粉校光少少橄榄油会更出色!而个egg Benedict 10分出色,只蛋下面有Parma ham,配上少少特制嘅酱汁, 10分好食, 个汁同个蛋汁好夹!而我饮过杯latte,改变左我对咖啡嘅态度,杯latte好香,但冇之前试饮咖啡苦涩嘅感觉,朋友之前提过冲咖啡同水温一定要配合,所以先至唔会有苦涩嘅味道,呢间餐厅就做到喇!餐厅环境舒适,食物质素亦都宣告,咖啡亦都好好饮!会再帮衬!
餐厅环境舒适,食物质素亦都宣告,咖啡亦都好好饮!会再帮衬!