2023-01-07
🥢薄切慢煮八爪鱼($88)八爪鱼每片厚薄都切得差唔多,食落肉质嫩滑,加埋自家调配既酱汁相当惹味。🥢炸番薯条配是拉差蒜蓉蛋黄酱($58)番薯条炸得岩岩好,又唔会太油,好好食🤤点左条酱会令到番薯条既甜味再出d😝🥢西班牙薯仔蛋饼配日式明太子($98)依个明太子蛋饼必推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蛋饼食落好香蛋味,又唔会成口粉,而且个馅系流心嫁❤️但其实我唔太食得出明太子既味😝里面既薯仔粒同薯蓉,令到口感丰富。好食到encore,所以就叫多左个原味。🥢西班牙薯仔蛋饼($88)依个薯仔蛋饼同上面个一样,但依个个馅熟得济,冇咁流心。但一样咁好味。🥢西班牙海鲜锅饭 ($208)入面有三只大虾,虾都入味,但唔太爽口,可能系急冻虾。青口就比较韧,鱿鱼就系正常鱿鱼冇乜特别。饭粒比较硬,我个人比较中意食软饭🤣🤣而且用咗蟹膏炒,我唔太中意。🥢黑毛猪鞍架配些厘醋烧汁伴炸薯粒 ($198)猪肉肉质软嫩,肉味够浓,而且入味又多汁,熟度啱啱好,唔会太老,加埋烧汁🤤炸薯粒份量都几多,而且外脆内软,唔会太油腻,好好食🤤🤤推介👍🏻👍🏻🥢西班牙火腿浓蛋卡邦尼扁意粉($128)意粉软硬适中,汁香浓滑身但又唔会过腻😝🥢CRANBERRY JU
🥢炸番薯条配是拉差蒜蓉蛋黄酱($58)
🥢西班牙薯仔蛋饼配日式明太子($98)
🥢西班牙薯仔蛋饼($88)
🥢西班牙海鲜锅饭 ($208)
🥢黑毛猪鞍架配些厘醋烧汁伴炸薯粒 ($198)
🥢西班牙火腿浓蛋卡邦尼扁意粉($128)
意粉软硬适中,汁香浓滑身但又唔会过腻😝
🥢CRANBERRY JUICE($38)
野莓汁偏酸,唔中意酸既就唔好叫啦🤣
🥢PINEAPPLE JUICE($38)
菠萝汁就系甜甜的🤣
🥢CUCUMBER & MINT REFRESHER($58)
青瓜薄荷梳打水比较清新
🥢BEFORE SUNRSSE
红加仑,混合既浆果浆同迷迭香,但我唔饮酒,所以我唔知咩味🤣
🥢PINK G&T
西柚,血橙同ANGOSTURA BITTERS,但我都冇饮🤣🤣
评分:
味道:⭐️⭐️⭐️️