2024-05-26
讲咗好耐嘅饭聚,今日终于成行😚 难得见面,梗系要揾间好玩又好食嘅餐厅聚一聚!呢次朋友仔居然拣咗我哋嘅 #老地方「GoodDay BadDay MamaDay」见面😉 莫非佢同我一样,对大厨嘅手势念念不忘⁉️一排冇上嚟,餐厅嘅摆设依然系咁吸睛👀由地面沿着楼梯行上餐厅,已经谋杀咗我手机唔少位置🤭 呢日服务员安排咗我哋同 Mr Bean…幅画 一齐坐,哈 笑死🤭🤭 老细喺餐牌设计上似乎都花咗唔少心思,插图色彩缤纷之余,仲分咗唔同主题,而菜式名都够晒特别😉小食🦑鱿鱼圈 - 肉质弹牙,配埋沙律酱一齐入口,味道零舍合拍🦪蚝梗系要炸 - 肥美嘅蚝肉,咬口外脆内软,正呀喂主菜🦞好日子梗系龙虾炒粉丝 - 大厨一啲都唔孤寒,粉丝上铺满爽口嘅龙虾肉之余,再配埋特别嘅酱汁同冬菇片一齐炒,入口特别惹味饮品🍊甜甜酸酸洛神花柚子茶 - 冻冰冰又酸酸甜甜嘅口感,令人胃口大开☕️豆腐豆腐豆腐咖啡 - 大大个雪糕球放喺咖啡面上,咁chill嘅造型,#小秘书 真系未饮先兴奋🤩 饮落去有啲似latte嘅味道,唔会太甜,最啱我呢啲怕肥又为食嘅人士每次嚟帮衬,除咗系嚟擦餐饱之余,就系可以疯狂打卡,感觉就好似置身喺玩具博物馆一样… 令
小食
🦑鱿鱼圈 - 肉质弹牙,配埋沙律酱一齐入口,味道零舍合拍
🦪蚝梗系要炸 - 肥美嘅蚝肉,咬口外脆内软,正呀喂
主菜
饮品
每次嚟帮衬,除咗系嚟擦餐饱之余,就系可以疯狂打卡,感觉就好似置身喺玩具博物馆一样… 令人期待‼️
📍 GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)加连威老道27-27A号嘉荣大厦地舖及1楼