2019-10-05
放假天,同男友去九展睇完戏行街路过见到呢间Chill Inn装修好靓好文青style初初以为食西餐,原来系食泰国fusion 菜餐厅都几大同宽敞,而且装修简洁气氛一流系我钟意既style我地嗌左个二人set dinner前菜-泰式拼盘佢有泰式凤爪,鱼饼,串烧,猪颈肉同埋烧蟹盖呢个拼盘真系不得了,完全可以满足到我乜都可以试少少既心态而且味道正宗,尤其系蟹盖同猪颈肉,食到我唔停口冬阴功汤我只可以话佢既冬阴功汤系劲劲劲足料同埋好香好浓既鲜茄味,yummy!!保云酥龙虾辣茄酱意大利饭睇个样都知好食,每一粒饭都有浓浓既藩茄味,又香又惹味,主角龙虾够哂爽口入味,可惜要同男友分,如果唔系我一个人都食得哂香煎纽西兰肉眼扒配烧汁呢个特别嗌俾男友食,因为佢系食肉兽一上枱就已经闻到好香既肉味而且肉质够哂嫩,又juicy,而佢既配菜亦好好食蓝蝶花柠檬梳打水+青柠薄荷梳打水好庆幸自己拣啱地方睇戏,咁就可以试到呢间咁特别既餐厅提外话,呢间Chill Inn佢隔离仲有间Chill Inn Pets friendly campsite ,入面除左有宠物用品外仲有得带埋狗狗入去食野而且两间铺中间有块大玻璃隔住,所以我成
餐厅都几大同宽敞,而且装修简洁气氛一流系我钟意既style
我地嗌左个二人set dinner
前菜-泰式拼盘
佢有泰式凤爪,鱼饼,串烧,猪颈肉同埋烧蟹盖
冬阴功汤
保云酥龙虾辣茄酱意大利饭
香煎纽西兰肉眼扒配烧汁
呢个特别嗌俾男友食,因为佢系食肉兽
一上枱就已经闻到好香既肉味
而且肉质够哂嫩,又juicy,
而佢既配菜亦好好食
蓝蝶花柠檬梳打水+青柠薄荷梳打水
好庆幸自己拣啱地方睇戏,咁就可以试到呢间咁特别既餐厅
而且两间铺中间有块大玻璃隔住,所以我成晚都可以望住佢地食饭都几开心盏鬼