KABOOM

2023-10-27 1370 浏览
老公成日话我酒肉朋友多😆又有朋友生日要揾地方食好西。 系开饭俾我揾到呢间Chill Chil泰式餐厅。 我系俾佢杯鸭仔饮品吸引,就二话不说订位😆第一次嚟帮衬,完来呢度分左两层,上层最主要系bar, 下层就系餐厅,餐厅仲可以望到维港景色👍星期五好爆场,限时120分钟。我地原本book7点,职员好好俾我地6点40分入座,7点至开始计时间。 呢20分钟仲可以赶得切佢地个happy hour (HH 系5点至7点)话明俾只鸭仔引左我嚟,梗系第一时间叫左先。 不过我睇menu至知,有Volka 成份,不过少少地我都ok既。真系好得意㗎,见到即时谂起泡泡浴,用嚟打卡一流。 随后朋友叫左既另外几杯饮品,卖相都非常可爱。 如果menu有埋图片参考就very good😊叫完饮品,当然就系美食时间,我地四人叫左个拼盘,前菜有带子同埋一个类似薄饼脆脆,主菜就有 烤鸡同意大利饭。 拼盘份量足够4人食,热辣辣,好味道。 薄饼脆脆入面有虾,三文鱼子,生菜。因为脆脆唔可以包住食,所以食起上嚟有少少轮尽。 到主菜个意大利饭混左冬荫公,味道可口,加埋只蚝都几creamy. 至于烤鸡就有少少失望, 卖相好靓,不过肉比较

叫完饮品,当然就系美食时间,我地四人叫左个拼盘,前菜有带子同埋一个类似薄饼脆脆,主菜就有 烤鸡同意大利饭。 拼盘份量足够4人食,热辣辣,好味道。 薄饼脆脆入面有虾,三文鱼子,生菜。因为脆脆唔可以包住食,所以食起上嚟有少少轮尽。 到主菜个意大利饭混左冬荫公,味道可口,加埋只蚝都几creamy. 至于烤鸡就有少少失望, 卖相好靓,不过肉比较鞋口,唔嫩滑。

之后梗系要嚟个甜品啦,因为menu只有3款,我地就叫晒share. 订枱时候话有朋友生日,所以餐厅好醒目地其中一个甜品放左个生日牌呀。 3款甜品各有特色,卖相同味道我觉得唔好甜品既我,都觉得唔错🥳

Damn Pissed Off

Mandalay

Miss You

I need to keep Fit

Tom Yum Cocunut Scallop Carpacccio

Deep Sea Tacos

Grilled Gai Yang Chicken