2024-08-11
上次嚟将军澳海旁食饭 , 觉得好 chill 好写意 😆👍 今日 happy Friday 又嚟呢度食饭 , 今次拣咗一间集泰国 , 印度同马来西亚于一身嘅特色餐厅 - Chilli Lime !炭烧香茅西冷牛肉 ($148)份量好多啊 ! 充满炭烧嘅味道 , 牛肉调味唔会好浓 , 如果钟意惹味 d , 可以点下个酱汁 🤤 辣辣地好过瘾 !越式黄咖喱鸡 ($148)好香咖喱味 ! 食落甜甜地😋😋 一啲都唔辣 ! 鸡肉系无骨 , 份量好多 !! 配埋 naan 真系冇得输 !正宗烤饼 ($38)有 3 大片 , 好软熟 !泰式生虾 ($148)马拉盏炒通菜 ($98)Refresh Your Mind (HH $58)用左新鲜薄荷 , 青苹果汁 , 苹果汁 , 青柠同梳打调配而成 , 有沙冰嘅感觉 😌😌 真系好 refreshing !整体黎讲 , 食店位置喺海旁附近 , 喺度食饭真系好舒服 , 令人好放松 , 价钱又合理 , 推介大家嚟试吓 !
炭烧香茅西冷牛肉 ($148)
份量好多啊 ! 充满炭烧嘅味道 , 牛肉调味唔会好浓 , 如果钟意惹味 d , 可以点下个酱汁 🤤 辣辣地好过瘾 ! 越式黄咖喱鸡 ($148)
正宗烤饼 ($38)
有 3 大片 , 好软熟 ! 泰式生虾 ($148)
马拉盏炒通菜 ($98)
Refresh Your Mind (HH $58)