2019-05-29
OpenRice 随便找到的餐厅,食完之后,感觉非常满意。最重要的是,这里人流很少,所以一整晚都是有两三台客。食物质素是中上的,下次会再嚟。芝士同ham冇得顶,两款唔同的芝士,一款较creamy,一款芝士味浓烈😋😋😋呢个红虾,要配上菜一起食,如果唔系会有少少咸。蕃茄味极浓郁的risotto. 不会食腻。好似系牛油果配蟹饼(忘记🤪)不过系好食的,牛油果好新鲜。呢个南瓜汤配面包超好味。不但有南瓜味之余,有少少甜甜地,就咁饮或配面包食都好啱我口味。呢个猪🐷又系我觉得好好味嘅菜式之一,连旁边的配菜也非常出色。肉嘅质地非常之嫩口,好易咬。👍🏼👍🏼👍🏼不「鞋」。呢个好似叫做牛面肉佢上面嘅汁先系精华,一粒粒的大黑椒好好味,将黑椒汁提升咗去另一个级别。带子意粉呢款嘅意粉好特别,未食过,佢系有少少偏硬,但又唔会痴牙或好难咬个种,个汁其实冇什么味道,但愈食就越好食,最后食晒啦当然。😂😂呢度嘅甜品真系超好味呀! !上面嘅水果超新鲜劲甜,仲有款nuts 好好食,唔知叫咩名。呢个系跟餐送嘅窝夫同朱古力cake,想试埋其他,下次啦不过。
食完之后,感觉非常满意。
最重要的是,这里人流很少,所以一整晚都是有两三台客。
食物质素是中上的,下次会再嚟。
呢个红虾,要配上菜一起食,如果唔系会有少少咸。
蕃茄味极浓郁的risotto. 不会食腻。
好似系牛油果配蟹饼(忘记🤪)
不过系好食的,牛油果好新鲜。
呢个南瓜汤配面包超好味。
呢个猪🐷
又系我觉得好好味嘅菜式之一,连旁边的配菜也非常出色。
肉嘅质地非常之嫩口,好易咬。👍🏼👍🏼👍🏼不「鞋」。
呢个好似叫做牛面肉
带子意粉
呢度嘅甜品真系超好味呀! !
上面嘅水果超新鲜劲甜,仲有款nuts 好好食,唔知叫咩名。