2020-10-10
因为疫情关系,好耐都冇出过街见朋友,今次难得约齐人,紧系要试下新野啦!呢间Noc Noc我地都系第一次去,出左太和站之后跟住Google map都唔难行,去到门口好快有staff黎带我地入座。一坐入去觉得d灯光同摆设都好有feel,座位都唔逼,岩哂几个fd坐系度慢慢倾计。我地叫左四样野食,Noc Noc Ferris Wheel、德国咸猪手配酸菜、黑松露杂菌露笋烩饭同鸡翼三重奏同野饮。Noc Noc Ferris Wheel系用个摩天轮架装住好可爱,咁多种小食入面我就最钟意鱼柳,够大块d肉又嫩。之前我去过德国旅行之后,就对果度既猪手念念不忘,今次终于系香港食到。Noc Noc既猪手系好大份,可以两三个人一齐食都得,唔洗怕要落手切,因为系已经切好左比大家。烩饭都唔错,d米煮到粒粒分明,唔会太烂,配埋d野菌岩岩好,中和下净系食肉既油腻感。最后个鸡翼有三种味,每一种都好入味,而我最钟意既系蜜糖芥末口味。野饮我就拣左Noc Noc Special,系一个咖啡底既vodka cocktail,cream味同酒味比较重,适合我呢d重口味既人,如果系钟意饮酒又想饮甜少少,我就推介呢杯喇。总括黎讲,N
总括黎讲,Noc Noc都系值得一试,尤其系约埋三五知己黎chill下饮下野,气氛真系唔错。