2021-09-07 167 浏览
今晚约左朋友食饭,拣左间食手工Pizza嘅餐厅试吓,睇相都觉得唔错😺今日平日七点左右黎,职员话有happy hour,我就叫住支Pear & Lychee Cider饮住先,听下音乐够哂chill😻朋友嚟到我哋就落order,要咗个意式开胃拼盘,有好多款前菜好丰富😻最惊喜竟然喺个迷你面包,好似迷你pizza咁,外脆内软,口感好puffy😻 烟三文鱼好肥美,parma ham同沙乐美肠配芝士同个迷你面包一流😼仲可以自己拣口味mix pizza,不过我哋想简单啲,唔使谂,所以就叫menu上既墨西哥鸡肉西班牙辣肉肠pizza😺卖相超吸引,热辣辣焗起,饼底外脆内软,比连锁店既饼底湿润得黎但仍然可以保持crispy。酱汁好惹味,鸡肉同辣肉肠配pizza好好味,偶然仲有几粒辣椒,味道层次更加丰富😼食pizza一定配啤酒啦!Cider 甜甜地,荔枝清香解腻最岩最后我哋要左件cake share - cappuccino cake有别于平时既咖啡蛋糕,呢款奶泡层比较厚,底层亦带有朱古力碎片,香浓有口感,配雪糕最夹😻整体环境都好适合dinner chill,慢慢enjoy dinner time,不过上

意式开胃拼盘

墨西哥鸡肉西班牙辣肉肠pizza

cappuccino cake

整体环境都好适合dinner chill,慢慢enjoy dinner time,不过上菜真系稍为慢左啲,大家要预多一点时间,但不失系有heart既小店😻
2021-08-13
意式开胃拼盘