2023-05-15
今个周末去左Hans Bar and Restaurant 到relax下,准备迎接我嘅假期。日式前菜拼盘先order左份送酒嘅前菜,当中包括枝豆 烧鸡泡鱼干 烧明太子同酒盗芝士。当中鸡泡鱼干相当香口,岩哂一边饮酒一边chew。酒盗芝士就有腌渍物同芝士,咸咸地加埋饼仔一齐食。烧明太子配上青瓜,平衡番明太子嘅咸香味。避风塘薯条见到满满嘅香蒜同辣椒加埋薯条嘅组合,冇理由唔叫黎试下。薯条香脆满足避风塘嘅风味。明太子忌廉蟹肉乌冬明太子忌廉蟹肉配乌冬食落烟韧,加埋creamy嘅忌廉汁同鲜味嘅蟹肉,并非为左饱肚咁简单。Tart-Too 蛋挞系bar嘅signature cocktail ,cocktail面头有一层蛋挞味嘅foam就好似平时饮品嘅奶盖咁,cocktail mix埋蛋挞味,系几特别嘅味道。Woo WooCocktail 黎讲,我最钟意都系饮番啲fruity嘅味道,Peach+cranberry+lime睇落都知实冇死,饮落相当fresh。Suntory MaltOn Tap既 Suntory饮落系唔同啲,加埋啲送酒小食,简直一流。
日式前菜拼盘
避风塘薯条