2020-05-28 1940 浏览
临时临急打算去海边,系白沙湾医肚先!但因为太临时,无得上上面海景个层,系地下对住个公园仔😹😹😹 同埋店员净系识讲英文🙈 要有心理准备!一个set 有drink, starter, main~ 橙汁有加冰几好饮💓 前菜同朋友share, 加左78蚊4只生蚝🦪,佢用盐铺系底,超级超级超级咸!千奇唔好叫!蚝大细都好参差,时大时细,肉质ok,唔会腥,但太咸了!入唔到口的咸!另一个前菜沙律🥗很大盘,很fresh 很爽脆的菜!两个人食都好够食!酱汁都好开胃!我main叫左牛排🥩,唔系原块上,有少少意外系切片上,份量以158蚊来讲偏少,叫medium但熟到似well done, 老左少少有回干同韧,但牛香味好重,都可以接受。配的薯蓉十分好食,有满满牛油香味,很软滑,很惊喜!朋友的chicken with beacon 分量比较多,很大食的朋友可以选择呢款,有很香香草味,烟肉包住鸡,口感层次丰富,烟肉很脆油香满满,鸡同牛样都系干左少少,似食鸡胸的感觉🙈配菜红萝白同菜都好甜,都有好好味的薯蓉,side dish比主菜更出色!每个人220蚊到,呢个价位食物来讲唔算超好食,但系西贡同有海景睇下都算可接受!

牛排🥩
生蚝🦪