2019-01-08
临近年尾公司冇咁忙,加上有浓厚嘅Holiday mood, 所以决定同姊妹去饮杯野chill chill. 今日去咗铜锣湾一间bar,环境虽然唔大,但枱同枱之间都有啲距离,可以同朋友分享心事。Bartender 好鬼死识搞气氛,佢地会跟住播嘅音乐唱歌,又会同你倾一两句,好热情。有小食供应亦有其他小食menu, 想食d野送酒都可以叫。Menu上cocktail种类繁多都唔知拣边杯好。好彩有写明每杯有咩ingredients. 大概$100一杯,价钱可接受。自己比较钟意饮fruity或者creamy d 嘅cocktail, 所以第一杯我就叫咗Silk Road ($100). 佢有vanilla vodka, 菠萝汁柠檬汁同热情果汁。个杯几特别,好有热带风情,连入边嘅嘢饮都一样,果味较重酒味唔重,上面仲有好新鲜嘅红莓同杨桃。朋友叫咗杯Guns N’ Roses ($105), 可能因为有lemon juice 同lemon bitter,所以比较refreshing. cocktail 嘅卖相都好靓。第二round朋友叫嘅pink diamond($105). Bartender 话落重
有小食供应
亦有其他小食menu, 想食d野送酒都可以叫。
第二round朋友叫嘅pink diamond($105). Bartender 话落重咗酒精,虽然系咁但系我哋都觉得酒味唔系好重,反而果味好突出。
Snowy white ($105)
有好明显嘅芒果味,而且好creamy, 颜色好鲜艳。今次cocktail 上面嘅水果系桑子,而且有花嘅陪衬,成杯cocktail睇落好靓。