2023-06-25 35 浏览
餐厅位于中环阁麟街,门口对住一大幅壁画,坐系入面叹住野饮野食望出去零舍有feel🙈香煎西班牙栗餇黑毛猪扒配焦糖苹果香草烧汁薯蓉及沙律呢个系超人气嘅main course!黑毛猪扒生熟啱啱好,加上肥瘦适中,所以食落啲肉都好松软!如果觉得太腻仲可以夹埋个焦糖苹果一齐食!甜甜地酸酸地可以减少啲油腻感焗香草走地鸡半份配香草烧汁薯条及沙律呢个我个人十分推荐!走地鸡系叫嘅时候先开始烧,所以上到枱仲系劲热个皮又脆,虽然个人觉得原本调味都已经好够,但都可以点下香草烧汁,有另一番风味~Intime Affogato配Movenpick香草雪糕天气热辣辣一定环食啲冻野消下暑,我地拣抹茶味,抹茶味好出,原本叫咗个抹茶Latte,但想讲呢个酱个味仲浓过杯野饮,抹茶控呢个必叫!Matcha Latte & 夏日橙香西柚绿妍两杯野饮都唔会好甜,好啱我口味,绿研系用四季春去冲,有淡淡茶香,十分消暑!

香煎西班牙栗餇黑毛猪扒配焦糖苹果香草烧汁薯蓉及沙律

焗香草走地鸡半份配香草烧汁薯条及沙律