2023-04-22
旺角黑布街呢头一向都多酒吧,见到有间tap room就走左入去,因为呢到好多draft beer,听d staff讲佢地成日都会d新既draft beer返黎,即系间中呢到就有新野试。入到去见到佢都几多少爷啤啤酒,online揾揾原来呢间系少爷啤酒厂旗下既餐厅,亦都有一d入口既啤酒,入到去既vibe大家都好friendy同chill!Food menu都几特别,一睇就觉得好有特式,系西式crossover左hk既味道😍有趣有趣,同男朋友黎呢到食饭好relax好chill,忘记晒返工既烦恼黑布茄牛意:入面用左黑蒜,碎牛肉,所以食落去觉得好惹味,个面质好幼好弹!入面仲有车厘茄、鳀鱼提鲜,好唔错👍咸蛋薯条🍟:条条薯条都充满咸蛋浆,食落咸香脆口,一食就停唔到口,送手工啤好夹👍三菇绿椒:呢道系用左蒜蓉去炒舞茸、本菇同埋樟树港青辣椒,咁样令到d菇菌食落都几惹味PALE ale:黎到又无理由唔试draft beer!佢系一款爱尔淡啤酒,系用烘焙麦芽加上啤酒花发酵而成😆细绵既泡沫,淡淡既酒香,几易入口!咸柠啤:支拎返hk brand先🤭饮左杯少爷啤酒厂出既咸柠啤,系属于酸啤,饮落去有少少港式咸柠七既风
咸柠啤:支拎返hk brand先🤭饮左杯少爷啤酒厂出既咸柠啤,系属于酸啤,饮落去有少少港式咸柠七既风味,酸酸地几开胃又易入口