2018-02-18 808 浏览
之前都食过湾仔嘅 Burger Joys 觉得质素都好好, 今次听闻佢原来系西环开咗分店! 作为西环街坊就梗系要第一时间试吓究竟佢有冇新野啦~餐厅就系喺好多OL 买婆仔鞋嘅后边 唔洗行上第一街 如果唔系住呢一区其实佢个位置都算隔涉铺面外边嘅装修好型好 chill 店内呢位置就唔算好多 出边呢亦都有几张可以俾人食烟嘅露天枱打开餐牌,Burger一样有6款牛,鸡、鱼等,佢地仲有素汉堡供应~ 但西环店就无沙律鸡翼炸物等等了…饮品主要有啤酒同手工啤, 呃,本来好想食鸡翼….希望西环店都快啲有番鸡翼啦…..最后因为我地不太饿,就同朋友点咗 Cheese Burger ($108), Black Truffle Fries($58) 生力draft beer ($54) + 澳洲little creatures手工啤 ($78) 过左一阵Burger就上场了~~ 因为店员知道我地share , 所以上碟就已切左一半。望望个包面,有稍为烤一下,松软又脆口,半溶芝士奉桌前已不断涌出嚟,牛肉汉堡扒肉身软稔,汁多味浓,再伴以蕃茄生菜洋葱等材料好足~ 再来就系黑松露酱薯条,之前尝过的都是蛋黄酱混入黑松露,是

Cheese Burger

Black Truffle Fries

再来就系黑松露酱薯条,之前尝过的都是蛋黄酱混入黑松露,是次直接把黑松露酱放入薯条,味道当然就更浓郁!薯条幼身而且炸得干身,配上香浓黑松露酱真系好好味,如果酱可以多点就完美了~~~
啤酒亦都不错~ 味道清淡,啱女仔饮~~~
2018-02-18
Cheese Burger