2019-03-20 729 浏览
日日翻学翻工,放假当然要去吓啲cafe hea吓,帮自己叉叉电。今日行开中上环,入咗去PMQ其中一间咖啡店坐坐。✨位于1/F嘅Café Life 除咗有一般Café 嘅pastries同咖啡,佢地都有卖Cold brew,不过呢天气有啲冻,希望下次可以试试啦😛😛✨咖啡价钱同普通连锁咖啡店差不多,不过选择无咁多。但系愈精简愈做到靓嘅咖啡☕️✨Café Latte 鲜奶咖啡👧🏻 咖啡店用嘅咖啡豆好啱啲未饮过咖啡嘅朋友仔。唔会太甘唔会太酸,奶泡好滑仲要好易入口。而且barista 仲拉咗花添,好啱港女们打打卡啦。✨Orange Cake🍰👧🏻咖啡店入面有好多蛋糕卖,虽然小妹我好中意食banana walnut or chocolate cake,不过见到个我未食过嘅香橙蛋糕,我梗系要试吓啦。👧🏻蛋糕上面可以见到成块连皮嘅橙肉,对小妹我黎讲都几特别。蛋糕橙味好浓郁,又有咬口,就算唔reheat 都好松软。

✨Café Latte 鲜奶咖啡
✨Orange Cake🍰
2019-03-11
$40 (早餐)