2017-10-01 135 浏览
天地堂有咩好做?今次同同学一齐去食一间尖东几high class嘅lunch , Hea足成个几钟,够晒chill。餐厅嘅环境好靓,人唔多,而且有几舒服嘅音乐听,又有沙发坐,坐系度同friend倾计真系好舒服。呢个汤系一个南瓜汤🎃,好creamy同埋好甜,南瓜味都几浓,我同朋友都好钟意,但好可惜佢唔够热。因为系Semi buffet lunch,所以前菜系任食嘅😍选择都好多,有自制沙律、ham、几crispy 既tart (好精致但唔知佢叫咩名)、tuna spaghetti等等,小店黎讲系几有心思。个人几钟意salad同tart,感觉好fresh同开胃。🤤个包几香小麦味,但系有啲dry😂叫左大虾意大利饭,忌廉汁好重芝士味,啲汁仲可以拉到丝😂🤤🤤,我几钟意。入面都配有有青瓜同埋蕃茄,所以食落唔会觉得漏。但系要提醒大家,因为系意大利米煮,所以食落口感比较硬同大粒d,但证明系真意大利米🤗卡邦尼意粉,卖相唔错,烟肉唔会太大块。而啲意粉唔会太干或者太湿,啱啱好。个人觉得芝士味唔算浓,但唔洗专登加芝士粉都好味道。啲汁配埋啲烟肉一齐食系perfect match😋冻朱冇乜特别,但系个杯好似系饮酒

个包几香小麦味,但系有啲dry😂

冻朱冇乜特别,但系个杯好似系饮酒用既杯咁,超高😂觉得几靓忍唔住打下卡😂🤔

Hea左超级耐,环境、服务都几好,而且价钱西餐semi buffet都算平,整体几值得推介

2017-09-28