2022-04-28 63 浏览
🚴早前已经到访过观塘分店数次,小编尤其喜欢经典甜辣炸鸡。甜甜辣辣咁样半夜食劲过瘾~今次同朋友喺大围出发踩单车到大埔,途经科学园再见Chimac,立即入去补充能量及脂肪~🍗炸鸡有七款口味可以选择,我哋拣咗半半口味炸鸡,即系全只炸鸡但可以拣两种口味。咁样既可以试多种口味,又冇咁容易腻~($143)- 🌶经典甜辣炸鸡:主要系甜味,辣味基本上缺席,但系唔食得辣嘅朋友仔都应该轻易食得到~虽然酱汁味道同观塘𠮶间都几大分别,但有别有一番风味,偏向甜酸汁酱几惹味,有啲似甜味版本咕噜肉汁酱。鸡件即叫即炸,上枱热辣辣,外皮挂汁但都仲好香脆。鸡肉多汁鲜嫩~- 🍯蜂蜜焦糖炸鸡:入口好大阵牛油蜂蜜香,鸡皮炸得好干身,香脆而毫不油腻!加上有蜂蜜焦糖嘅加乘,咸咸甜甜好过瘾。同样都系即叫即制,鸡肉嫩滑,鸡皮真系好香好脆好好食~🍢鱼糕串(+$20):其他Foodie嘅鱼糕串波浪形串得劲靓,小编呢一份应该系⋯懒洋洋版本酱油鱼糕串。🫕芝士排骨锅($318):读者们都知道小编系肉食动物,见到呢一份排骨锅当然不能放过啦~侍应会于芝士溶化之后,帮忙将中间嘅大大件排剪展开,再平均将芝士裹住排骨。排骨带蕃茄甜味,煮得好软熟,轻轻一咬

🫕芝士排骨锅($318):读者们都知道小编系肉食动物,见到呢一份排骨锅当然不能放过啦~侍应会于芝士溶化之后,帮忙将中间嘅大大件排剪展开,再平均将芝士裹住排骨。排骨带蕃茄甜味,煮得好软熟,轻轻一咬便离骨。
- 🧀而锅边有数款韩式小食,包括:三件炸鸡腿肉、三件紫菜粉丝卷、三件韩式饺子、紫菜饭、粟米芝士,以及韩式泡菜。原味炸鸡腿肉一样鲜嫩多汁。将紫菜饭拌于芝士锅中,成件事好邪恶但系极滋味!

🥤罐装汽水($12):小编同朋友都唔饮酒,所以拣咗汽水。餐厅一共有四款汽水选择,分别系可乐、韩国柠七、忌廉鲜奶,同埋芦荟乐。即系大家平日喺便利店超级市场见到嘅罐装饮品,一模一样。

☺️整体而言:
1. 餐厅座位舒适宽阔,可以安坐享受食物。枱与枱之间保持一定距离,感觉良好。
2. 侍应服务快,细心且有礼!主动协助单车收纳,适当时添水。对于查询都好有耐性咁解答。
3. 小编应为呢间餐厅最好食嘅都系炸鸡,新鲜制作!炸鸡有一定水准。

CHIMAC
电话: 35656068
地址:沙田科技大道西5号白石角香港科学园一期企业广场地下S017号舖

#香港食好西 #科学园 #炸鸡 #韩国菜 #香港 #野生代言人