2022-01-22
#pb食在元朗 #pb支持黄店💛Chit-Chai搬家了💐(New) Cafe Alert 🚨✨上年去过锦田旧舖印象深刻 无论环境、食物都好高质😍 之前见到佢搬左去元朗 位置更加方便 于是即刻book位去试下🥰 新店门口唔太起眼 细心睇先睇到招牌🤪 店内只有5张枱 打卡位只有门口呢个位🤪 Book枱个阵冇得指定坐边 我好好彩平日去冇咩人 所以可以系呢个位影靓相❤️.主食有7款选择 比以前多 有定食、饭、乌冬等😋 价钱$78-$108不等 价钱算亲民😍 惠顾主食 可以半价配饮品👍🏻🔹盐烧鲭鱼定食🍱鲭鱼好大条 好厚肉😍 烧到刚刚好 外皮香脆 肉质嫩滑😋 盐烧唔会超级咸 食嘅时候基本上唔使另外再点汁👍🏻 定食跟饭 & 面豉汤 $88算几抵食🤪🔹炙烧鲑鱼茶渍饭🫖茶渍饭较特别😋 炙烧鲑鱼有6-7块左右 块块都好厚身😍 加上满满嘅紫菜 落左茶食好清香👍🏻 夏天食应该唔错❤️🔹玫瑰蜂蜜芝士蛋糕🍰推介❤️ 呢款系当日限定甜点🥰 充满少女心嘅摆盘已经好靓💕 玫瑰味、蜂蜜味好夹好平衡 难得地冇互相抢味👍🏻 第一啖会先食到蜂蜜嘅甜味 唔系死甜 之后再有淡淡嘅玫瑰花香😍 芝士蛋糕口感够滑 食落唔会觉得漏😋🔹焙茶玛德
Chit-Chai搬家了💐
(New) Cafe Alert 🚨✨
🔹盐烧鲭鱼定食🍱
🔹炙烧鲑鱼茶渍饭🫖
🔹玫瑰蜂蜜芝士蛋糕🍰
🔹焙茶玛德莲🍞
之前已经食过😋 焙茶味依然超浓 食落几松软👍🏻
🔹一千零一夜🧉
佢有几款茶选择 视乎你中意浓定淡👍🏻 成个茶set都好打卡 最特别系小鸟形嘅糖盅🐦
🔹粉红月亮💕
🔹魔幻蓝月亮💙
两杯Signature Drink ✨ 旧舖已经饮过 印象深刻❤️ 今次再饮感觉香料味重左 但花香依然😍 除左打卡靓 加左印度人参等传统香料落热奶度 帮助舒缓压力、改善睡眠👍🏻 值得一试再试😋
整体无论环境、食物都好好❤️ 平日去唔多人 两小时可以同朋友慢慢倾计👍🏻 想去嘅朋友仔记得WhatsApp book位啦🤪
Chit Chai Private Studio
元朗裕荣径11号好旺洋楼地下17号舖