2018-01-07 4006 浏览
原本谂住食个平时食开既午餐, 点知去到先知转咗做圣诞节午餐餐牌, 价钱仲要贵过平时个价, 但呢一刻我已经坐低咗, 唯有留低继续食啰, 叫咗个饭同意粉, 虽然个价钱系贵过平时既午餐餐牌, 但个餐都好多嘢食, 餐汤, 餐前菜,餐前小食, 主菜仲要甜品加餐饮, 相比下价钱都算合理餐前小食 - 长饼干条, 唔算好脆, 应该都放耐咗, 士多啤梨芝士饼干都系一般蟹肉海胆忌廉汤 - 呢个值得推介, 真系好好味, 忌廉味好浓, 加上有蟹肉同海胆粒, 好好味澳洲鲜蓝青口, 白酒牛油汁 - 青口都算新鲜, 但有一两只青口里仍有杂质, 未清干净, 白酒味唔浓, 唔太觉有牛油汁诺曼弟鲜蚝意大利饭 - 蚝有三只都, 好新鲜, 意大利饭比较湿唔算好杰身, 有芝士溶捞埋啲饭, 味道不错轻煎刺身带子黑蒜扁意粉 - 半生熟带子口质不错, 外层热热, 内里刺身质地, 扁意粉都有啲芝士溶捞埋, 感觉好杰身好腻热情果慕丝蛋糕 - 呢款蛋糕都好好味, 中层有片好似沙冰既蓉, 夹喺中间一齐食, 口感不错总结 : 虽然冇谂过12月18日都有圣诞套餐食, 但食物质素同价钱都算合理

2017-12-18