2020-08-18
一年前同朋友去澳洲旅行🇦🇺 食过一次之后毕生难忘😍 但返到香港完全冇佢嘅踪影😩 一见到尖沙咀新开左间Churros专门店🤩 我哋即刻🐕冲去寻找昔日的美好时光✈️【El Churro Original】💰$22一咬落去 我同朋友即刻对望咗一眼👀 系Cairns嘅味道💖 啲回忆返晒嚟🤤 本身谂住两个人share一条 点知最后一人一条🙈 Churros口感松化 外脆内软✨ Muy Bien~ 食完觉得自己嘅西班牙文进步神速🤓 好似去咗转西班牙咁🇪🇸 未食过正宗嘅Churros 但个人中意肉桂味重啲🥰 如果砂糖同肉桂比例系1:2就好啦💞【Movie Night】💰$48Most people’s Movie Night be like Netflix & chill~Mine be like @twistandbuckle🕺🏻食完两条都仲想食🤔所以决定再嗌多个Churros雪糕杯🤪一上手都几大杯下🍨 原味churro配上云呢拿味雪糕🍦焦糖爆谷🍿焦糖酱同埋M&Ms🍫 焦糖酱令本身颇甜嘅云呢拿味雪糕甜上加甜🐜唔系蚁侠嘅你就最好叫第二只味🤗上网见到人话churros热辣辣插入去🔥 令到软雪糕好易化水😰
【El Churro Original】💰$22
【Movie Night】💰$48
食完两条都仲想食🤔所以决定再嗌多个Churros雪糕杯🤪
上网见到人话churros热辣辣插入去🔥 令到软雪糕好易化水😰 我地个churro唔太热 雪糕都超快溶💦 最后变左半杯水食唔到🌚
⚠️雪糕芭菲层次比想像中少建议就咁买churros或者去隔离K11买杯Smile插落去
【Hazel Lah】 💰$35 👉🏻 FREE🤑
超好人嘅staff姐姐见我哋食咗三round心谂唔好俾佢停💃🏻叫我哋去拣味 送多一条比我哋食😍
Nutella配churro呢种超级邪恶又一定唔会伏嘅组合🍫 一见到就抱著我不入地狱 谁入地狱嘅心态即刻拣左😈 睇住店员将churro沾上朱古力酱再铺上粒粒榛子碎好治愈🌰
攞到返屋企见到个纸袋湿湿地心谂不妙😰 点知食落去仲系卜卜脆💥 屋企人都吃得lamlam脷😋
⚠️钟意食肉桂味重啲既最好简原味 因为个coating好浓味会冚晒啲肉桂粉🤗
#OhMyFoodBae_tst
#OhMyFoodBae_spanish