2016-12-08 751 浏览
      之前红磡既Eyescream and Churros原来改左个新名,系The One开左呢间Joo de Rolls,一黎到店面已经觉得好惊喜,因为有天然光既佢好光亮,内座系半Open,出面仲有几张云石枱,真系岩晒文青打卡👍🏻 同之前既铺头一样,Joo de Rolls都系卖Churros,但最特别既系店家会将Churros配上不同既甜点同咸点,呢个配搭系香港好少见,唔知味道又点样呢哈哈     首先黎既系Strawberry Churros($88),店家将churros凑拼成花花形,上面挤了忌廉,再放上了士多啤梨,外貌黎讲真系满分。但系味道方面,可能系因为我同朋友影左一阵所以有点冻,虽然Churros仍然系外脆内软但系油腻感偏重。另外,店家本身拎出黎既时候应该唔系岩岩好炸好,如果唔系,上面既忌廉一早已经会溶晒,本人都系觉得churros要即炸既先系最好。而这个组合配上士多啤梨,味道可以想像到,个人认为唔值得咁贵。        再黎既系Tiramisu Churros($88),同样presentation好靓。店家用churros代替原本Tiramisu入面既手指饼,
Strawberry Churros
Tiramisu Churros

再黎既系Tiramisu Churros($88),同样presentation好靓。店家用churros代替原本Tiramisu入面既手指饼,再配上少量香蕉,和Creamcheese,洒上粉,伴碟用士多啤梨,再比埋朱古力酱。食完一个churros其实已经有点饱,同埋吸取上一个既经验,我地影完就收工但Churros都系室温既,好彩上面既tiramisu可以救到少少分,不过整个组合有点过甜呢。同样味道是可以想像到的,我比较宁愿店家卖回即叫即炸的Churros呢!
2016-12-07
Tiramisu Churros