2024-08-31
难得放假想揾间餐厅chill下,之前见到人推介呢间系湾仔顶楼既sky bar! 可以俯瞰成个湾仔夜景🌙😍 就决定要入黎relax同chill下! 餐厅餐面仲有个stage 应该不时会有驻场歌手表演tim• 🥗 烟三文鱼凯撒沙律微微烟熏过的三文鱼,再带点自然的鱼油香配上爽脆的沙律菜一齐食,十分开胃~· 日式清酒煮蚬配蒜蓉包蚬肉无任何沙粒/腥味,配上清酒一齐食,更有提鲜作用,而佢个蒜蓉包造法同坊间有少少唔同,师傅将多士焗得好香脆,然后再将蒜蓉酱直接茶上表面,作为蒜蓉控既我十分欣赏🙂↕️🤞🏻· 慢煮澳洲和牛面肉、牛筋忌廉阔条面🍝食得出和牛比普通牛肉油花更细致,肉质更软腍,胶质更丰富、牛根炆得好软稔,唔会太痴口;而阔条面质感刚刚好,再挂上忌廉汁一齐食,都唔会太腻👍🏻· 慢煮西班牙猪架配苹果酱 (Side dish: 黑松露薯蓉)🐖🍎猪架味浓郁,带有脂肪、油脂,松软美味师傅轻轻煎香至金黄,更加有助吸收肉汁,所以咬落去除左好嫩之余,而且好juicy~蘸上苹果酱,酱汁层次更丰富呀· Kiwi Flip-Flop🍸最后叫左杯signature mocktail! 表层用左Yogurt,内里加上Kiwi
• 🥗 烟三文鱼凯撒沙律
微微烟熏过的三文鱼,再带点自然的鱼油香
配上爽脆的沙律菜一齐食,十分开胃~
· 日式清酒煮蚬配蒜蓉包
· 慢煮澳洲和牛面肉、牛筋忌廉阔条面🍝
猪架味浓郁,带有脂肪、油脂,松软美味
蘸上苹果酱,酱汁层次更丰富呀
· Kiwi Flip-Flop🍸
最后叫左杯signature mocktail! 表层用左Yogurt,内里加上Kiwi汁,呢个配搭几特别同少见!但甜度岩岩好,值得一试,亦为呢餐饭画上完美句号!