2023-04-14 1467 浏览
喺外国返咗嚟香港几个月,第一样嘢就想食新景园嘅咖哩猪扒饭。咖哩薯仔猪扒饭~ 咖哩汁红薯仔系会用另外一个玩分开上的, 入味松脆嘅猪扒会放在饭面用碟上, 猪扒入口好松化, 好入味, 咖哩汁唔系十分特别但系唔差。以前呢会配一支樽装可乐, 因为可口可乐公司已经停止供应樽装可乐,所以罐装都冇所谓啦。环境方面~铺头里面大约有十张枱, 系需要搭枱的, 但系服务员会尽量安排适合嘅位置, 虽然唔系去过好多次, 但系佢哋都认得我, 我觉得服务员非常亲切。还有一次 我在外国返嚟好想食佢哋嘅猪扒饭但系外卖app需要用本地电话卡确认付款, 我并没有电话卡, 结果我打电话去畀佢哋佢哋都愿意送嚟酒店畀我。另外一次就是我匆匆忙忙走入去食猪扒饭, 付款时发现没有现金, 豪爽嘅服务员并没有需要问老板就已经立即叫我不要介意下次回来再付吧。可能你会觉得佢哋并不是温柔那种服务, 但系佢哋是豪爽的, 亦都见到有好多客人是熟客, 加点酱汁或者要求辣椒酱服务员都乐意配合。至于卫生环境, 虽然个人觉得系有啲旧, 但系感觉店员已经尽量清洁, 并未见到有 昆虫的物体, 总算是卫生吧,始终是一间茶餐厅,就对他们茶餐厅的要求, 我认为是高于合
喺外国返咗嚟香港几个月,第一样嘢就想食新景园嘅咖哩猪扒饭。

至于卫生环境, 虽然个人觉得系有啲旧, 但系感觉店员已经尽量清洁, 并未见到有 昆虫的物体, 总算是卫生吧,始终是一间茶餐厅,就对他们茶餐厅的要求, 我认为是高于合格的。
秘制咖哩薯仔猪扒饭
秘制咖哩薯仔猪扒饭