2023-04-08 680 浏览
第一次食个咁完整又完美嘅brunch的确价钱系贵嘅最基本都$768一位冇情情唔会去食个成千蚊嘅brunch如果有庆祝目的嘅话就推介大家试试🤎有个90分钟嘅wine free flow有果汁,气泡茶,红白酒,咖啡或茶基本brunch set价钱分$768/$868/$1168一开始有appetisers 同sourdough 之后有六款唔同嘅main courses最后有五款甜品做closing meal酸种面包牛角包同Fougasse我都好钟意佢配埋无盐牛油好软熟但jam就一般Salami同ham, 蟹肉Mayonnaise卷,Beef Steak Tartare, 三文鱼子tart以上嘅appetisers嘅组合都好夹同精致🟤Roasted Ping Yuen Chicken with Wild Mushroom & Shallot Tartelette & Ragout Jus🟤Binchotan Grilled Snake River Wagyu with Overnight Roasted Celeriac, Maitake Mushrooms & Black Garlic J
第一次食个咁完整又完美嘅brunch
的确价钱系贵嘅最基本都$768一位
冇情情唔会去食个成千蚊嘅brunch
如果有庆祝目的嘅话就推介大家试试🤎

有个90分钟嘅wine free flow
有果汁,气泡茶,红白酒,咖啡或茶
一开始有appetisers 同sourdough
之后有六款唔同嘅main courses
最后有五款甜品做closing meal

酸种面包牛角包同Fougasse我都好钟意
佢配埋无盐牛油好软熟但jam就一般
Salami同ham, 蟹肉Mayonnaise卷,
Beef Steak Tartare, 三文鱼子tart
以上嘅appetisers嘅组合都好夹同精致

🟤Binchotan Grilled Snake River Wagyu with Overnight Roasted Celeriac, Maitake Mushrooms & Black Garlic Jus with Aged Shanghai Black Vinegar (Supplement $318)

主菜拣嘅和牛同平原鸡个份量偏细
如果男仕食嘅话应该唔够饱
自己觉得酱汁嘅味盖过咗主角嘅肉味
好似系食紧大厨调配嘅酱汁味
多过去食带子,蘑菇,芹菜撘配主角嘅味
我期望可以食到多啲食材组合本身嘅平衡

🟤Abinao Chocolate Souffle with Cacao Sorbet
🟤Matcha Tiramisu

呢个朱古力梳乎厘我好钟意🤤