2005-04-17 2 浏览
上星期同D旧同事黎左饮野,星期四晚七点左右,人都唔少,捧场客睇落都几同产。呢度装修都叫唔错,不过座位其实唔系咁舒适,好睇唔好坐。Happy hour时份,所有饮品都系买一送一,一般cocktail正价都要成90元一杯,都咪话唔贵。我就选左一款叫Garbo的,系用苹果茸加姜茸同vodka等调制,味道都唔错。跟住同朋友交换第二round果杯,要左chocolate martini,味道几好,杯边搽左一圈朱古力,入口甜甜地,不过其实几劲酒精架,朋友仔饮左三分一已经wing wing地。由于有人叫肚饿,所以叫左当日薯仔精选同酿蕃茄,前者其实系薯茸而已,不过都整得几滑,有水准;后者上台只得一粒蕃茄,酿左野米同香草,味道系不过不失咁啦,作为送酒小食就真系好唔恰当啰。整体而言,呢度o既cocktail系有D水准,不过以正价论又似乎有少少over-priced,happy hour黎饮番杯都可以o既。侍应生就好唔掂,服务态度好麻麻,又唔得醒目,落单要讲好耐至知我地讲咩。