2022-05-23 48 浏览
系一间以布为主题的咖啡店。两点左右到都唔算太多人等位。Coffee Shop黎讲都算多种类选择有咖啡、茶、朱古力、主食、甜品。主食:英式全日早餐($128) ,梦王 • 卡邦尼意粉($108), 罗勒青酱啡菇扁意粉($108)英式全日早餐:都系不过不失。梦王 • 卡邦尼意粉:黎到嘅时候大家都被桔黄色蛋黄吸引住,大家都未见过咁黄又橙蛋黄。普通卡邦尼意粉加上蛋黄食落好有蛋香味但烟肉偏厚同有少少浓食落有啲影响口感。 罗勒青酱啡菇扁意粉:最欣赏就系罗勒青酱食落非常有松子香味加上有少少蒜香味,唔太接受青酱味嘅我都觉得好食!咖啡: Iced Latte*2 ($50) ,Cold Brew ($55)Cold Brew,闻落有酒香味,饮落有Fruity少少,而Iced Latte饮落有Nutty味加上有奶饮落唔会太苦,饮落去整体配合都唔错。*整体份量以为偏少,但食完加上有叫饮品就岩岩好。朋友话见到网上拉花图好精致想叫杯打卡,但系点错左😂唯有下次先叫热咖啡睇下拉花图案。稍微望左一下甜品好似唔错。
系一间以布为主题的咖啡店。两点左右到都唔算太多人等位。

英式全日早餐:都系不过不失。

*整体份量以为偏少,但食完加上有叫饮品就岩岩好。

英式全日早餐
Cold Brew
梦王 • 卡邦尼意粉 & 罗勒青酱啡菇扁意粉
2022-05-21