2018-05-07 160 浏览
之前系去元朗图书馆嘅途中,经过已经见到呢间cafe/餐厅新开张,当时已经觉得佢啲装修好靓,心入边mark低咗要揾日黎试吓啲嘢食系咪都系咁正。话说今日再去自修室赶deadline,眼瞓到不得了,突然醒起呢度有间Cafe,于是就决定去买杯咖啡试试佢。入到去发现餐厅细细地但系系星期一夜晚竟然都好多人帮衬,望咗一望咖啡嘅餐牌,价钱唔算平,但系品种都正正常常,唔系𠮶啲懒系嘢靓一靓,但系就走晒味嘅呃like咖啡,啱晒真正嘅咖啡爱好者,地点又近近地唔使去到老远买Starbucks或者挨便利店嘅雀巢咖啡。coffee addict表示好开心我自己就不嬲饮开斋啡,于是就叫咗杯Long black拎走。20蚊,细细杯,咖啡味都好浓,饮得出系有心机嘅即磨咖啡👍🏼 虽然今次净系试咗佢杯咖啡,但系不减我对呢一度嘅期待,下次一定会再嚟试试佢啲嘢食!到时就share食评啦