2017-08-06 185 浏览
每当工作到疲惫不堪既时候,就系饮杯咖啡叉叉电既时间啦中环咖啡店林立,咖啡既香气一路引领住我黎到呢度店面插左几束绣球花同蝴蝶兰,配上优雅既云石装修,简洁高贵今日既心情想饮Latte,下单后店员首先询问我既口味,分别有Nutty同Fruity两款咖啡豆可以选择估唔到呢间Coffee Shop咁贴心呢~好加分呀Fruity果款豆系浅度烘焙,偏重果香及带微酸我就喜爱Nutty果种深度烘焙,较为醇厚既口感,所以拣左NuttyLatte $40咖啡既口感除左Espresso base外,奶泡既幼滑程度都好重要。呢杯咖啡奶泡无乜气泡,拉花都几靓,咖啡师既功架可见一班。饮落香醇浓郁,可惜有少少焦味,咖啡粉停留在咖啡机内时间太长就会有此情况发生,不过今次问题不大。Overall呢杯咖啡都系几好饮既。另外贯彻店舖既云石花纹咖啡杯好靓,欣赏美丽既咖啡杯都系一件赏心乐事除此之外我仲点左Carrot Cake $30呢件Carrot Cake望落好似Muffin咁,食落好重Nutmeg同Cinnamon味,香料落得好重手,较为辛辣。如果钟意玉桂味既人应该会喜欢蛋糕内充满萝卜丝同果仁,口感丰富,如果有埋Cream
每当工作到疲惫不堪既时候,就系饮杯咖啡叉叉电既时间啦

中环咖啡店林立,咖啡既香气一路引领住我黎到呢度

店面插左几束绣球花同蝴蝶兰,配上优雅既云石装修,简洁高贵

估唔到呢间Coffee Shop咁贴心呢~好加分呀

Fruity果款豆系浅度烘焙,偏重果香及带微酸

Latte $40
呢杯咖啡奶泡无乜气泡,拉花都几靓,咖啡师既功架可见一班。
Overall呢杯咖啡都系几好饮既。
Latte

除此之外我仲点左Carrot Cake $30
如果钟意玉桂味既人应该会喜欢
蛋糕内充满萝卜丝同果仁,口感丰富,如果有埋Cream cheese frosting就更好味啦
Carrot Cake

Carrot Cake

店内仲有ice drip coffee呢~
Latte