2008-10-15 27 浏览
闲日生意都几好,下午4点左右到达,露天位置客满,饼柜只剩苹果同蓝莓蛋糕。2个人点了一杯cascade,一杯parisienne chocolat同一件苹果蛋作做午茶。cascade用糖水浆做出黎,虽然加上急冻莓莓,但味道有点甜过龙。菜单有巧克力和巴黎巧克力(parisienne chocolat),分别就系前者用可可粉冲调,后者用溶左既朱古力冲调,爱朱古力既我当然就系点巴黎巧克力啦。呢度咁富欧洲情怀,店名又用法文,自然就要点番一个半个跟法国有关的食物或饮品。可惜,完全饮唔出系用朱古力冲调的热可可啰,同喺屋企用valrhona可可粉加奶冲出黎一样味道。苹果蛋糕做得好松软,好好味。去星巴克饮杯咖啡都要30蚊啦,加块蛋糕又20几蚊(通常都唔多好味既),不如支持下小店仲好啦。虽然今次点既饮品麻麻地,但蛋糕好味道㖞,可能其他饮品做得好D呢。下次再试。

苹果蛋糕做得好松软,好好味。