2019-05-25
一直有留意 NINETYS 咖啡店, 因为少有咖啡店又做到好咖啡又做到正菜,好开心今次唔洗食物同咖啡的味道取舍。一知到佢地有新食品推出当然心动不如行动。我同朋友都叫左CHOCO BLEND, 朋友叫 FALT WHITE 我要 LONG BLACK, 店员好有心思咁送埋张卡仔说明 CHOCO BLEND.CHOCO BLEND 就系香味浓点, 适量的甜度, 饮完仲有少少 AFTER TASTE. 回甘。识饮一定饮 LNG BLACK 先饮到最真的原味。跟咖啡有蓝梅干, 店员提示先食蓝梅干, 再饮咖啡, 增加风味。BENEDICT 配龙虾真系第一次见, 咁足料真系好有惊喜。有半只龙虾, D肉仲几爽加添。最特别就系个BENEDICT 上面加左咸蛋, 有少少咸香系几醒胃吊味。正。甜品叫左 COFFEE COTTA 同 MANDARIN SORBET. 个 COFFEE COTTA 真正. 又软滑又香。真心推介。 2个甜品蹶卖相都好靓, 真系食到心心眼, 好有心思设计, 原来d花系食用花, 配合埋水果配埋好似艺术品一样。MANDARIN SORBET 又唔会太甜, 少少酸, 中和返个龙虾 TO
MANDARIN SORBET 又唔会太甜, 少少酸, 中和返个龙虾 TOAST 的饱肚感。
真是回味无穷的一餐。