2021-11-25 451 浏览
最近见到Vida进驻Time Square,我对佢并不陌生,每次经过中环嘉轩广场都会被佢既咖啡香气吸引住,每次都会不其然咁深深的吸一大啖,但个度只得企位,只可以外卖,今次铜锣湾店有得坐啦,当然要饮返杯Flat white 我拣了Skimmed milk, fruity 豆,奶泡打得绵滑,成杯咖啡味度唔算香浓,应该转左skimmed milk系有d影响,同埋觉得成杯热左d, 放左一阵冻左后,反而甜味出返Green tea latte 呢杯转了Oat milk, 但成杯偏甜,抹茶味唔算浓Royal Earl Grey柚子earl grey蛋糕,蛋糕松软,忌廉都几轻身,唔会有好腻既感觉,入面有柚子、lemon curd,酸酸甜甜,味道不错虽则咖啡店系坐路边唔系舖头,座位亦都不多,但都算宁静,坐低休息下都系一个不错选择

Flat white

Green tea latte
呢杯转了Oat milk, 但成杯偏甜,抹茶味唔算浓

Royal Earl Grey