2010-12-18 33 浏览
dec 13, 10..........我同友人又嚟食combo lunch,叫咗 : 1) salad combo (hk$48)-喺汤+迷你size嘅沙律-汤就有2款,我要咗salmon chowder (另1款喺beef chili)-个汤唔喺"杰"style,里面有薯仔, 西芹, 粟米同3文鱼碎,材料丰富,而味道并唔喺白汁忌廉味,而喺明显嘅酸酸哋,友人怀疑+了柠檬汁。所以味道上有点新鲜感,好少3文鱼周打鱼汤会混出呢个味,所以好有个性-上次嚟食,拣咗南瓜汤,佢嘅南瓜汤亦有个性,因甜味中渗出不弱嘅姜味来-有4款指定沙律,我拣咗asian (其余有cobb, california同club)-散叫嘅asian除咗naked外,仲可以选拣+鸡/牛/虾,而combo定好嘅asian,当然喺naked version,唔会有任何肉啦-材料有carrot, silvered almonds, mandarin oranges, snow peas, crispy chinese noodles, baby spinach and romaine with asian dressing-新鲜嘅

1) salad combo (hk$48)
-喺汤+迷你size嘅沙律

-新鲜嘅蔬菜,脆嘅炸面,最重要喺有客order,先会+dressing捞均佢,所以唔会成兜水晒
-个dressing应+咗白醋,所以甜甜酸酸,好令人开胃,好自然要1叉接1叉咁食晒为止
-好味的沙律呀~~~~~

* 如果友人唔讲,都唔知呢度开咗间dressed

* 店内坐位不多...........大约得12个.........不过通常都有位用多数客人都喺买走

* 有次试过食panini combo,不过都要等几耐吓因又喺即叫即
2010-12-13