2023-05-03
2013 浏览
相信大家对呢间都唔陌生,由细食到大,系香港人嘅童年回忆😎 餐厅出名速度快,一坐低店员就问你食咩,然后1分钟都唔使就到齐,成个气氛好似打仗咁,但俾人感觉好温馨~ 另外记得要揾个熟人陪,唔系嘅话都几惊🤣茶餐包括牛油方包、火腿煎双蛋、叉烧汤意粉同咖啡/茶,而快餐就有牛油方包、西煎双蛋同鲜奶,方包可转多士、蛋亦可以转炒蛋,钟意食边样就拣𠮶样,老少咸宜,够晒friendly😌个人最推荐呢度嘅炒蛋,又鲜又嫩又香又滑,质感做得啱啱好,滑但唔腻,鲜但唔醒,而且仲散发住极邪恶嘅牛油香气,配上松软嘅方包真系好夹😛 最后仲忍唔住encore咗件炒蛋治hehe🙈煎蛋都唔错,有脆边而且够火候~ 饮品方面一定唔少得杯热鲜奶!香浓滑顺,唔单止好饮又有营养,但记得趁热饮呀,后嚟吹冻咗饮落去硬系觉得争少少😢 另外加咗个牛肉奄列,整体偏油但试试无妨~ 甜品必点蛋白炖鲜奶,奶味好出,甜而不腻,入口滑溜,下次要试埋杏汁炖鸡蛋先🤩