2023-07-29
同朋友系旺角食完晚饭,想系附近揾甜品食,朋友之前食过呢间韩式雪花冰觉得唔错,今次就黎试试佢!我地排左大概15分钟左右,嗌左两款冰同一个软雪糕。一开始我地食左咖啡雪糕先,咖啡味同牛奶都非常浓😍唔使10分钟三个人已经ko左杯雪糕🤣第一款都唔错,所以对佢招牌既雪花冰满满既期待~首先黎左比较basic既麻糬雪奶,牛奶味既冰衬埋洒满黄豆粉既麻糬,味道好夹,而麻糬亦够烟韧,系预期既味道,好食但未算惊喜😌而另外宇治金时红豆雪奶,一上枱卖相几好,好适合打卡~但食落有少少失望既系,佢抹茶味唔系好出,反而啲红豆仲出色,甜味适中而且有些少起沙🤣整体黎讲,呢间比较适合年轻人口味,味道上都合格。只系坐落有啲迫,环境少少嘈,好难倾到计,同埋价钱都比较进取,所以除非系附近,如果唔系好似唔需要特登黎排队食🫢