2018-09-30 121 浏览
同朋友去完荔枝角行街,便打算系附近觅食。见到呢间餐厅环境唔错所以决定试下!虽然系工厂大厦入间,但呢间餐厅装潢布置都好有气氛,好靓。昏黄嘅灯光,别致的装饰品同埋植物特别有情调,而且好宁静。不单止啱情侣,就算系朋友聚会放松下都得!今次试左餐汤,系南瓜汤,入口好香浓,不过唔算细滑。餐包比较特别,配上义大利菜常配面包的黑醋同埋橄榄油,酸酸地几开胃。我地仲叫左蒜蓉包,好香好脆好好食。餐厅仲配上整个烤蒜,喜欢的朋友可以用烤蒜香黑醋酱配面包食,别有一番风味!主菜方面叫左个蕃茄长通粉。个人觉得味道有点淡,蕃茄味不够浓。但中意淡口味的朋友应该会觉得不俗。另外仲叫左烧春鸡。鸡脾肉有肉汁,而且嫩滑!不过胸肉略嫌干身。配菜方面有薯条,小蕃茄和甘笋等。甘笋脆身清甜颇好吃。此外亦配上中东米,口感平常的米饭截然不同,有兴趣嘅朋友可以一试。最后饮住清爽解腻嘅水果茶聊天,唔错!

最后饮住清爽解腻嘅水果茶聊天,唔错!