2013-09-27 2069 浏览
星期六起身好想试下啲新嘢,最后决定咗去Common Ground (中环城皇街19号地下)门口最后决定要杯Flat White, Chicken Burger 同 Beef Burger.铺面可以坐10个人左右,装修好Earthy好舒服特别系绿色墙身配木嘅榇列架同台凳.Flat White,攞上手觉得好热. 饮落觉得啲奶有啲Burnt咗(太热令鲜奶变味).系我胆心紧会唔会中招嘅时候, 嘢食到喇.两个汉堡包太似所以冇影牛肉汉堡. 伴碟好靓闻落好香.拎起刀叉嘅同时见女友攞起个汉堡呆咗一呆, 因为太耐冇试过一个汉堡可以拎起而啲陷唔跌出来. 真系要赞下厨房嘅用心制作. 讲返味道,好食!!!!!汉堡有肉, 有生菜, 有芝士同埋菠萝. 个包外脆内软包住晒啲陷, 鸡肉唔系鸡扒, 系将鸡肉切成碎块再做成Patty, 令到食得好舒服. 溶咗既芝士好香(小弟不才唔知系乜芝士), 烧过嘅菠萝特显咗佢嘅甜味, 加埋厨房特制既酱汁(有小小酸瓜味同Red Reddish嘅味道), 令成件事好完满.沙律好新鲜, Balsamic Vinegar 完全冇呛嘅感觉, 微酸少甜. 唯一可以弹嘅就系啲薯片, 如果系Home
门口
Flat White
系我胆心紧会唔会中招嘅时候, 嘢食到喇.
Chicken / Beef Burger
两个汉堡包太似所以冇影牛肉汉堡. 伴碟好靓闻落好香.
Chicken / Beef Burger
沙律好新鲜, Balsamic Vinegar 完全冇呛嘅感觉, 微酸少甜. 唯一可以弹嘅就系啲薯片, 如果系Home Made 嘅就正晒!!
铺内有好多令人心扩神怡嘅盆栽.
总结: 经开或有时间嘅朋友绝对可以一试. 好舒服嘅一间Cafe, 虽然咖啡有待改进(唔计杯咖啡我会味道比4/5)但系环境,啲Staff 好Friendly嘅Service同食物品质足已令我想再返来睇下书食下嘢!!
2013-09-07