2020-10-24
呢个周末早咗起身,终于可以一访人气Cafe Contrast ,餐厅主题系黑白色。餐厅地点同地铁站唔算近,长沙湾站一出嚟要行10至15分钟。今日主要你系想试吓个窝夫同埋布甸但我成日都见到有人喺IG打卡🤣叫咗两杯嘢饮,一杯Latte$38 拉花都几靓,咖啡水准达标。Iced Valrhona Coco $42,似系一杯普通嘅朱古力,唔够香浓🙈Contrast 糯米窝夫配自家制牛奶雪条$96终于食到,窝夫好够香脆,中间都有少少烟韧嘅感觉,配上红苺酱又几夹。雪条有香浓嘅牛奶味,好食😋另外叫咗鸡蛋布甸配House Expresso$58超级香浓嘅鸡蛋布甸,面头配有Cream,试咗一啖就咁食,之后再倒左Expresso 落去 ,好香😳味道好衬,布甸嘅甜味同Expresso既苦平衡左,好正!😋我哋坐咗喺入面张大枱,同其他人搭枱,因为疫情嘅关系中间仲有啲隔板,所以唔系几美观😂🙈如果可以坐窗边就好!食物质素都唔错但系略嫌贵咗啲🙈餐厅里面嘅插画都几得意!仲有啲书可以随便拎黎睇👍🏻不过太多人,都冇咩心情睇😂
餐厅地点同地铁站唔算近,长沙湾站一出嚟要行10至15分钟。
Contrast 糯米窝夫配自家制牛奶雪条$96
另外叫咗鸡蛋布甸配House Expresso$58
仲有啲书可以随便拎黎睇👍🏻不过太多人,都冇咩心情睇😂