2010-12-20 22 浏览
呢间餐厅之前试个几次, 发觉D野食真系同普通茶餐厅好唔同, 特别系佢地既甜品. 有次又去食Tea, 咁岩老板娘系到, 闲谈中知道佢地有得包场搅生日会, 仲要系有得比小朋友即场整cookie, 个女听到不知几兴奋, 见呀女12月生日, 所以就book左佢地个场开生日会. 派对当日, 佢地会预留时间比我布置, 不过去到先发现, 基本上唔驶自己布置, 因为佢地都有d简单既摆设, 直头好似酒店摆位咁.....以下系我今次点左既菜式: 木糠蛋糕-好软好滑甜味岩岩好Macaron- 细细件颜色多小朋友个个都好钟意, 但我觉得比较甜蜜糖鸡翼-味道唔错, 热辣辣仲要配埋西芹一齐食, 好清新既感觉碎旦沙律/奶酱小餐包-新鲜, 软熟, 配埋碎旦沙律味道一流 (无影相)Fruit Tart- 细细件, 生果一d都唔酸, 十足十系酒店食开果款, 系个皮身太软, 一拎起可能会烂炸洋葱圈+炸鱼柳条-好松脆, 又系热辣辣..正! 其实仲有肉酱意粉, 焗四蔬, 茄汁朱柳条, 同心太软 (一切开d朱古力桨即流晒出黎, 好正呀!!!), 当然仲有就系小朋友自制既牛油曲奇. 今次我请左差不多20个小朋友, 开头都担心整co

摆位真系似酒店feel

以下系我今次点左既菜式:
木糠蛋糕-好软好滑甜味岩岩好

炸洋葱圈+炸鱼柳条-好松脆, 又系热辣辣..正!

今次我请左差不多20个小朋友, 开头都担心整cookie 既时候会混乱, 但佢地既安排好好, 小朋友个个都整到佢地既心头好. 人人走既时候都可以拎番佢地自制既曲奇番屋企食, 连小朋友都话好好味.
小朋友部份作品

有一样我觉得唔错既, 因为厨房系埋到, d野食佢地会分批出, keep住都有热野食, 唔驶好似平时叫到会咁, 一阵间d食物已经冷冰冰. 成个party搅左3个几钟, 我地overrun 左老板娘都无赶我地走. Very Good!!
2010-12-05
庆祝纪念