2021-09-02 688 浏览
🌟双重朱古力海盐曲奇 ($28)🍪超级推介大家一定要试呢只味!!😍 一焗热返, 已经闻到好香嘅朱古力味!!! 咬落去, 系比较松脆嘅感觉, 而入面啲朱古力粒全部都融晒, 所以变咗有啲爆朱古力浆嘅感觉, 真系好正!!🔥 虽然话就话有海盐, 但其实感觉唔系好到, 不过可能就系因为加咗少少海盐, 令到朱古力嘅甜味更加出!!😛 令整体层次upgrade咗, 更加好食!🤤.🌟花生朱古力曲奇 ($28)而我第二钟意就系花生朱古力!!🥜本来觉得花生同曲奇好似唔系好夹咁, 对于呢个combo 唔算话好大好感, 不过点知又做得比想像中好食!!!😌 花生带点咸咸地嘅感觉, 然后配上朱古力, 又系同海盐嘅原理一样, 令到朱古力嘅甜味更加突出!😍 花生又有啲咬口, 再加上融融地嘅朱古力, 同松脆嘅曲奇, 出奇地夹!!🤤🤤.日本宇治抹茶白朱古力曲奇 ($28)本来对宇治抹茶有啲期待, 不过唔知系唔系因为加咗白朱古力, 所以好似宇治抹茶嘅味唔系好出咁😢~ 净系食到好重嘅白朱古力味, 抹茶味就真系比较淡~ 可能对佢嘅期望最大, 所以有少少失望🥲🥲.Pizza 曲奇 ($36)可能佢价值最贵, 所以个size 相比起
🌟双重朱古力海盐曲奇 ($28)🍪
🌟花生朱古力曲奇 ($28)
日本宇治抹茶白朱古力曲奇 ($28)
Pizza 曲奇 ($36)
可能佢价值最贵, 所以个size 相比起其他曲奇大, 可能亦都系因为比较大, 所以反而食到中间有少少似返美式曲奇咁, 有啲软腍嘅感觉🙈 话明系Pizza味, 佢真系同Pizza好似, 外面好脆, 有啲似芝士脆边, 而食落感觉有啲搞笑, 好似食紧一块好脆嘅pizza咁🍕而里面又真系有Pizza嘅肉粒, 味道系烟肉~ 成个感觉都几有趣, 钟意试新嘢嘅, 都可以值得一试, 不过就唔肯定门市有无得卖啦🤨