2018-03-12 140 浏览
西环地胆带路,我地三人行被引领到呢间西餐厅。餐厅气氛唔错,位置唔会好逼,都几舒服!Outdoor环境很有格调,地方宽敞,适合大班人包埸开P。呢度有好多特色手工啤酒,happy hour仲买一送一。Soup of the day ($48) 甘笋龙虾汤加左cream和olive oil系面,Lobster 味道浓郁,其实斋饮lobster soup可能几溜,加左甘笋可以平衡返个味,令到汤的味道更丰富。附新鲜面包牛油,热的,很松软。银鱼柳田园沙律,Mixed leaf 、橄榄、蕃茄很新鲜,沙律醋味道唔错,唔会太酸,银鱼几特别,比较salty,要夹住菜食。油甘鱼刺身、蟹肉、牛油果他他配山葵油醋($108)很丰盛的组合,大颗鱼子系面,入面有大量油甘鱼粒、crab meat、牛油果,爽青红椒粒,味道很juicy,口感很rich,配wasabi sauce几creative,唔会好呛,又能提升味道。附上红菜头沙律和藜麦,口感很清爽。烤原条猪肋骨伴洋葱圈($148 set dinner incl drink, salad/ soup),Ribs好大份,最好两三个人share食,骨肉分布均匀,唔会多骨
西环地胆带路,我地三人行被引领到呢间西餐厅。

餐厅气氛唔错,位置唔会好逼,都几舒服!

Outdoor环境很有格调,地方宽敞,适合大班人包埸开P。

呢度有好多特色手工啤酒,happy hour仲买一送一。

附新鲜面包牛油,热的,很松软。

油甘鱼刺身、蟹肉、牛油果他他配山葵油醋($108)

附上红菜头沙律和藜麦,口感很清爽。

烤原条猪肋骨伴洋葱圈($148 set dinner incl drink, salad/ soup),Ribs好大份,最好两三个人share食,骨肉分布均匀,唔会多骨少肉,BBQ酱稍为多左D。

洋葱圈炸得好香口,唔会好生。

啤酒烤原只春鸡配烧鸡汁($168)净系卖相都已经好吸引,我地影左好耐先收手。

春鸡鸡肉超嫩滑,味道适中,可加烧鸡汁增加鲜味。店员很贴心的附上胶手套,方便食用。

连配菜都有花心思,呢set系西兰花、芦荀、连皮薯仔,不但有变化兼且很美味。我欣赏这里每款主菜都附沙律蔬菜,可以做到饮食平衡,大家身体健康。

餐饮加$18转mint macchiato咖啡味很香,淡淡的薄荷味渗出,唔错的口味。

这里的店员很friendly,会为你介绍餐牌,鸡上枱时会帮忙取出啤酒罐。食物也很大份又有质素,CP值破表,值得再光顾!
  • MintMacchiato
  • 油甘鱼刺身、蟹肉、牛油果他他配山葵油醋
  • 甘笋龙虾汤
  • 啤酒烤原只春鸡配烧鸡汁