2014-12-13 4385 浏览
经常自己会穿过世贸中心个时,都会经过呢间Cova,咁正常都会留意一下佢个橱窗,平时见到佢既蛋糕都几靓,但次次都系经过,就无入去试,亦都从未入过去入面坐。就趁前几日难得,要在附近等一位朋友,所以就变左去叹番个下午茶。第一次入去坐,入到去先知原来咁细地方,但我都明白系铜锣湾系寸金尺土,所以都见怪不怪,虽然地方比较细但装潢都不马虎。入左去坐之后,当然就要order下cake啦。我就order左blueberry cheesecake,姐系蓝莓芝士蛋糕。佢既蓝莓唔酸又唔会太甜,岩岩好,我自己认真佢个芝士味若果更加浓郁少少会更好,佢个饼底都算做得几松脆。整体黎讲,都不错。系呢度食个下午茶,都系一个稍作歇息既好地方,食物质素当然无得同高级酒店既比较,但要系铜锣湾有个地方坐下,食下cake,而且质素不错既,黎呢到都是不错的选择。