2024-05-21
是日临急抱佛脚揾餐厅同朋友庆祝生日🍰当日7点钟嚟到,餐厅大概7、8成满,好彩walk in都成功获安排bar枱,仲可以即时request喺甜品碟写birthday message,非常好👍🏻2个人,叫咗3个tapas,1个paella,仲有一个甜品✨️Wagyu steak tartare with oyster 4.5🧡/5第一道上嘅菜就系呢个,系连埋面包薄脆嘅店员会喺客人面前将嘅切咗嘅一只生蚝由蚝壳搬过去我谂纯粹系有啲睇头咁,但因为只蚝都已经切成一粒粒,带唔出𠮶种"原只"落落去嘅效果🤔不过又咁讲,啲蚝粒食落都新鲜嘅同埋虽然睇落细细碟,但tapas嚟讲我觉得佢个size都算慷慨,唔系两啖食完个wagyu steak tartare都食到结实嘅肉质,唔系好碎一pat𠮶只加埋啲蚝食几鲜味!蚝可以多多几粒就好喇🤪(相入面影到白色相对圆润嘅系酱而唔系蚝,总之佢系一只蚝嘅份量)✨️Broken egg with spicy chorizo and agria potato foam 4🧡/5见到隔离枱食见几得意又叫咗两只嚟试下有只羹仔畀你将蛋壳入面嘅薯仔泡泡同流心蛋黄捞埋食蛋黄味好香浓,但系都冇冚
2个人,叫咗3个tapas,1个paella,仲有一个甜品
第一道上嘅菜就系呢个,系连埋面包薄脆嘅
店员会喺客人面前将嘅切咗嘅一只生蚝由蚝壳搬过去
不过又咁讲,啲蚝粒食落都新鲜嘅
加埋啲蚝食几鲜味!蚝可以多多几粒就好喇🤪
见到隔离枱食见几得意又叫咗两只嚟试下
有只羹仔畀你将蛋壳入面嘅薯仔泡泡同流心蛋黄捞埋食
蛋黄味好香浓,但系都冇冚咗薯仔味
加埋辣肉肠粒粒,带起咗个味,唔错!
✨️Iberico ham croquettes 4🧡/5
叫咗两件,呢个又系几好食
外面脆口,入面非常creamy
食到火腿嘅油香
✨️Black seafood paella 4🧡/5
Paella通常都好大份,但呢度可以拣size,small portion岩2个人食,唔会因为叫咗个饭食唔到其他嘢👍🏻👍🏻
上菜热辣辣,墨鱼汁味道香浓,捞埋个sour cream中和吓,唔太干又唔太湿,入口岩岩好
虽然成盘黑色睇唔清,但其实食落都好多虾同墨鱼粒粒
✨️Barbar "cappuccino" 4.5/5
佢系甜品唔系咖啡嚟架💡
其实佢食落有啲似tiramisu,但佢再多啲啲层次,有埋butter crumble(感小姐favorite)
同埋佢用量杯上,可以清楚睇到一层层食紧咩
好味🌟
总结:4🧡/5
感觉餐厅系行比较laid back同cozy酒馆风格,舒服嘅不过略为有啲嘈
service都唔错,特别系冇booking下都可以临时request写生日message,同埋上完甜品仲帮我哋影即影即有放喺生日咭俾我哋,窝心🥰
食物样样都好平均地above average,同埋tapas嚟讲性价比算唔错,唔算话捧住个肚走但都够食
有唔少item可以拣size/逐件oder,都俾到flexibility唔同party size或者胃口嘅客人
会再嚟食😋