终于book到gucci garden嘅exhibtion,夜晚约朋友食个dinner就准备去睇。我哋都唔想食得太贵,于是朋友就推荐「我爱慢煮」,见孖沙街依间有9折就无去普庆坊分店。由上环A2出口5分钟内就会到,楼高两层,下层系open kitchen同cashier。由于book咗位,即刻安排上二楼坐低,全场大概唔到10枱,7点左右到已经满座。我哋两个怕太多,叫咗1份main加3款add on,再叫咗个小食芝士温泉蛋大啡菇,野饮就叫咗Classic lemon & Lime Spritzer同店员推荐嘅Fruit Beer~ 睇价钱,大部份add on同小食都系20几30几蚊一份,正正常常~ 拣好就可以落去cashier点餐同比钱,点完餐店员都有提示只有First Round有9折,我都有问过店员两个人够唔够食,店员回覆话够,所以就无再加。 饮品先到,之后Cajun shrimp skewer、烤芦笋苗同大啡菇跟住上枱,之后食住小食再上我哋order嘅slow cooked黑毛猪梅扒同最后一样add on牛油烧带子,全部都细份到吓亲😳😳  带子系超细粒,唔讲以为系跟餐配菜,味道仲好一

饮品先到,之后Cajun shrimp skewer、烤芦笋苗同大啡菇跟住上枱,之后食住小食再上我哋order嘅slow cooked黑毛猪梅扒同最后一样add on牛油烧带子,全部都细份到吓亲😳😳  带子系超细粒,唔讲以为系跟餐配菜,味道仲好一般tim...

牛油烧带子

最后我哋秒速食完所有野,但感觉系完全无食过野落肚🤔  之后速速走人转场食甜品。而朋友表示,普庆坊𠮶间好食好多,又黄好多💛 有得拣唔会再帮衬孖沙街分店了。唯一赞嘅系店员都好有礼貌🙂
2021-06-30