2020-05-03
上OpenRice睇吓宝琳有啲咩嘢食,见到啲人话依家系穷人恩物所以就黎试吓,我哋九点前嚟到原来佢地都差唔多last order 啦。个店员就同我哋讲得车仔面底返米粉可以拣🤦🏻♂️-鸡丝粉皮啲粉皮煮得啱啱好,唔会煮到淋晒,好弹口。芝麻酱同鸡丝都好多好足料,不过足料就唔代表好味😂个人觉得啲芝麻酱落得太多,搞到碟鸡丝粉皮太咸。如果加埋木瓜丝就更加好,令到成碟小菜就更加轻盈同清新。我叫咗个三𩠌车仔面,呢碗车仔面档左清汤牛腩汤底,个汤底就普通,不过就唔会太咸令到我要饮好多水。卤水猪大肠做得好好,啲卤水汁饮到有少少药材味,而且都浸得够耐令到啲猪大肠入晒味。👍🏻 冬菇就冇乜特别,因为唔系用卤水汁浸,所以咬落去冇咩味,不过都好香冬菇味。酱爆福州丸就好普通,唔系好似佢讲咁样禁酱爆,咬落去只有少少汁爆出嚟,不过个样都好好味同好弹嘅。-胡椒猪肚汤米粉个人觉得胡椒猪肚汤嘅味道比较淡,系饮到胡椒味但唔够重,另外就系成个汤比较单调,如果加埋酸菜会更加好味。啲猪肚都煮得够淋,唔系好似橡筋咁样咬极都咬唔烂。跟住加咗两𩠌一个系猪软骨一个系柱候牛腩。啲猪软骨都唔错啲软骨唔会好硬都咬得到,但个牛腩就真系好差,非常之鞋,咬极
-鸡丝粉皮
我叫咗个三𩠌车仔面,呢碗车仔面档左清汤牛腩汤底,个汤底就普通,不过就唔会太咸令到我要饮好多水。卤水猪大肠做得好好,啲卤水汁饮到有少少药材味,而且都浸得够耐令到啲猪大肠入晒味。👍🏻 冬菇就冇乜特别,因为唔系用卤水汁浸,所以咬落去冇咩味,不过都好香冬菇味。酱爆福州丸就好普通,唔系好似佢讲咁样禁酱爆,咬落去只有少少汁爆出嚟,不过个样都好好味同好弹嘅。 -胡椒猪肚汤米粉
个人觉得胡椒猪肚汤嘅味道比较淡,系饮到胡椒味但唔够重,另外就系成个汤比较单调,如果加埋酸菜会更加好味。啲猪肚都煮得够淋,唔系好似橡筋咁样咬极都咬唔烂。 跟住加咗两𩠌一个系猪软骨一个系柱候牛腩。啲猪软骨都唔错啲软骨唔会好硬都咬得到,但个牛腩就真系好差,非常之鞋,咬极都咬唔烂。
总结来讲听日间餐厅嘅车仔面价钱偏贵,性价比较低,下次唔会再嚟食。