2022-10-13
同女朋友去开联和墟附近,不嬲都知道联和墟好多野食,今次俾我们揾到间食烤鱼嘅舖头,谂起辣辣嘅汤汁烤住大大条嘅鱼已经流晒口水,同女朋友相视一笑,大家都知道今晚嘅晚餐已经知道食咩😆呢度嘅烤鱼有6种口味拣,有辣有唔辣,酸辣,麻辣定香辣,一律任君选择。嗜辣而唔食得辣嘅我们拣左香辣泡椒小辣,再加佢个辅菜盛盒同d小食饮品,咁就等佢上菜啦!香辣泡椒烤鱼 $298辅菜盛盒$68薯粉$20烤鱼一上场已经飘来阵阵香味,1公斤嘅烤鱼大大条,上面搽满左酱料,烤起黎特别惹味,鱼种系江团鱼,食落骨少又嫰滑,啱晒黎做烤鱼,初头酱汁未烤入味食嘅系鱼嘅鲜味,然后酱汁熬煮愈耐,辣香味愈来愈浓,味道由浅入深层层推进,十分过瘾。辅菜盛盒有鸭血,午餐肉,贡菜,云耳同时菜(当日系西洋菜),鸭血,云耳同午餐肉配上个辣酱汁一齐食冇得顶,贡菜食落脆卜卜几得意,西洋菜索满个辣汁同鱼汁食落味道一流。最惊喜系我们额外加嘅薯粉,20蚊份量超级多,而且超级Q弹,烟韧嘅薯粉口感一流,一啖烤鱼一啖薯粉,真系非常享受🤤蒜烧茄子 $38蒜烧茄子大大条,热辣辣食蒜香味重,啱晒我们呢d爱蒜人士,而且火候啱啱好,成条茄子可以一野起晒出黎放入口,爽!青瓜梳打 $
香辣泡椒烤鱼 $298
辅菜盛盒$68
薯粉$20
蒜烧茄子 $38
青瓜梳打 $38
初头见饮品38蚊仲以为系一杯,谂住嗌两杯嘅时候店员亲切咁提醒原来系38蚊一揸😱真系抵到烂,而且青瓜梳打超推荐,同辣烤鱼好夹,青瓜味浓郁,饮落去超冰凉清爽,用黎解渴解辣认真一流,38蚊有一揸个CP值真系超高。
联和墟真系好多正野食,今次又俾我们发掘多一间隐世烤鱼店,真系好唔错!
T-able 指数:4.0