2024-05-07
最近日日都滂沱大雨,凉浸浸咁,所以好想食热辣辣嘅任食打边炉。🤗可能因为大雨关系🌧️, 7:15去到唔使等位就可以入去。店员服务好好,提我哋like 社交平台可以免费享用佢限定嘅梦王布甸珍珠奶茶。🧋珍珠奶茶比我想像中好饮,珍珠算弹牙,奶茶冇完全盖过🍮布甸味,仍有淡淡蛋香。🐂我哋拣咗中间价位,288/位,有安格斯牛板腱、Prime肩里肌、牛筋、牛肚、蟹籽墨鱼浆......呢度嘅牛真系好出色,厚切而且纹理分明,充满牛香,又唔韧,好好食。😋食品太多,其实全部都唔错。唯一特别赞嘅系芋头贡丸。入面真系有一粒粒嘅芋头,令成件事好有口感,好食!🍍汤底拣咗凤梨鸡,估唔到入面真系有一只鸡!虽然唔会食汤底鸡肉,但见到𠮶两个鸡髀喺水池入面滚吓滚吓,感觉好治愈😂😂。汤底仲有唔少娃娃菜、苦瓜同少量嘅凤梨。虽然食唔到凤梨味,但汤底都清清地,不错。最后我哋用埋OpenRice嘅$95买$100 coupon,可以任买,又即买即用,更加优惠!CP值好高!🤩