2021-11-18 309 浏览
讲起过江龙餐厅,之前都介绍左好多,不过今次想介绍一间相比起其他餐厅冇咁高调,但系性价比十足嘅日本过江龙餐厅。其实呢间餐厅已经嚟咗香港有一段日子,仲要位于弥敦道闹市位置,不过可能冇乜宣传所以就好少人知。其实佢喺日本系一间好出名嘅连锁式吉列猪排专门店,喺全日本仲有超过300间分店,有20几年历史㗎喇。呢间餐厅嘅套餐大部份都唔超过$100,对比起其他过江龙嘅吉列猪扒店黎讲,佢嘅CP值真系超高!而且佢哋跟随返日本嘅做法可以选择份量,啱晒我呢啲想食多几样野既人。我哋今次就叫咗个细嘅滑蛋吉列猪扒丼同埋一份吉列炸虾鸡扒定食,加埋都系$200有找劲抵食。整体味道我觉得合格以上,可能系因为即场烹调嘅关系,所以佢哋嘅炸物都好松脆唔会淋晒,而且绝对唔会因为定价太平而去减低食物嘅份量。虽然佢哋嘅质素一定唔会系最高嘅级别,但系我觉得平价餐厅黎讲,佢都算系高质之选,大家如果有兴趣嘅话就去试吓啦!