2023-10-25
𠮶日经过佐敦见到呢一间「Mizu」,见到佢几得意装修几靓就入去试吓。星期六就叹一个brunch啦!朋友就叫左个all day breakfast。佢哋嘅早餐套餐都好丰富下,有炸鸡、黑松露酱鸡蛋、炒蘑菇同埋薯饼。个蛋煎得刚刚好,每一口食落去都好满足,仲有好多黑松露嘅香味!配埋啲粟米同茄汁豆,一份绝对够饱!而我就比较肚饿,所以叫咗佢𠮶个招牌定食-Mizu烧鸟定食。入边有劲多款唔同嘅烧鸡肉,烧鸡中翼,免治鸡肉棒,京葱烧鸡配上新鲜嘅蔬菜,味道非常出色。烤鸡肉香嫩多汁,食落去好满足。仲有个蛋黄可以俾你点埋啲鸡肉食更加鲜味。整个套餐系一个完美嘅组合,保证会让你回味无穷。饮品方面都整到好精美,我试吓佢哋嘅Hot Cafe Latte同Hot Flat White。两款咖啡都系经典嘅选择。哩到既咖啡师傅手艺唔错,二杯都煮得好香浓。Cafe Latte有浓郁嘅咖啡香味同埋顺滑嘅牛奶口感,而Flat White则更加浓厚,咖啡同奶嘅比例刚刚好。无论你钟意边一款,都能够享受到一杯美味的咖啡。呢间餐厅星期六晏昼都几多人,不过见佢啲嘢几好食,应该下次都会返兜试吓。